Meer balans in je leven door de natuur

Ons leven is vaak hectisch. We hebben volle agenda's. Een gezin. Er wordt veel gevraagd in je werk misschien? Daarnaast willen we ook ons sociale leven op peil houden, zowel offline als online. Drukke agenda's kunnen er voor zorgen dat je stress ervaart. Je bent onrustig. Je krijgt misschien zelfs gezondheidsklachten. Dat kan dan weer leiden tot weinig energie, motivatie of plezier. Het antwoord op die hectiek en onrust is balans. De natuur kan hiervoor zorgen, omdat hier rust en stilte te vinden is.

Bewegen in de natuur is gezond

De natuur verhoogt de kwaliteit van de zuurstof die je inademt. In de natuur is een betere luchtkwaliteit te vinden omdat er minder fijnstof aanwezig is. Dat zorgt ervoor dat het de ideale omgeving is om lekker te gaan bewegen. Buiten bewegen is sowieso goed door de aanwezige vitamine D in het zonlicht. Je weerstand krijgt een flinke oppepper door lekker buiten te gaan. Dat heeft weer een positieve invloed op hoe je je voelt en jouw energielevel. In de natuur zijn heeft dus een positieve invloed op je mentale en lichamelijke gesteldheid.

Maak je hoofd helemaal leeg

De natuur zorgt voor kalmte. Niet alleen om je heen, maar juist in jezelf.  Er zijn diverse studies die aantonen dat de natuur een positieve invloed heeft op je hersenen. Stress? Dat is er eigenlijk niet in de buitenlucht; je staat volledig in verbinding met de bomen, planten en dieren. De natuur geeft nieuwe energie. In de buitenwereld zijn vaak veel prikkels die je mentaal uitputten. In de natuur is dat niet het geval.

In verbinding zijn met jezelf

De natuur is de ideale plek is om in verbinding te komen met jezelf. Er is geen wifi en soms zelfs geen bereik, waardoor je niet kan worden gestoord. Je hebt vooral oog voor jezelf en de mooie omgeving. Je kunt de natuur wat dat betreft ook zien als een soort natuurlijke accu. Een plek waar je naartoe gaat wanneer je lichaam en geest nieuwe energie kunnen gebruiken. Klinkt goed toch?